Gjennom arrangementsserien KUNSTGEIST inviteres publikum til en rekke faglige kveldsarrangementer, som kan inspirere, gi faglig påfyll og være en sosial møteplass. KUNSTGEIST er er et sammarbeid mellom Buskerud Kunstsenter og Buskerud Bildende Kunstnere. Støttet av Drammen Kommune og Fritt Ord

Kongsberg Kunstforening er vert for Kunstgeist 23 mars. Vi får besøk av kunstneren Beathe C. Rønning som vil være i samtale med Yola Tsolis.

Arrangementet er gratis og åpent for alle

Beathe C. Rønning jobber med en rekke medier, som fotografi, tekst, tegning, installasjon og video. Gjennom kunstnerskapet utforsker hun blant annet strukturene og språket som brukes for å danne det vi kaller et samfunn eller en virkelighet.

Hun arbeider på SAF Atelierfelleskap i Drammen

Foto Erik Johan Worsøe Eriksen

Kunstneren om egen kunst:

Impresjonistisk konseptkunst og visuell filosofi.

 

Det var første gang jeg så månen på denne måten - jeg kjørte opp en slakk bakke mot Coop her jeg bor, og månen var en belyst sigd, helt tydelig på en kule. Det vi kaller månen, når vi sier: «Se månen» var ingen selvstendig form, men et immaterielt lys som traff en form som antagelig finnes, men som vi ellers ikke kan se. Jeg ble veldig entusiastisk, ville stoppe på busslomma og ringe til noen å fortelle at månen faktisk er en kule! Jeg gjorde ikke det, jeg kom på at de fleste vet det, jeg hadde bare ikke sett det så klart før.

 

Når kunsten er på sitt beste, er den også sånn: vanlig, velkjent og samtidig storslagen og klar. Jeg liker følelsen av å kunne skape fra virkeligheten, omskape hvordan vi forstår den, hva som er tillatt å tenke om den og i hvilke kombinasjoner. Det er en målrettet forstyrrelse av ensartethet.

 

Det konseptuelle og fortellende i mitt arbeid er trukket ut fra slike akkumulerte, immaterielle opplevelser.Lette øyeblikk katalogisert i en foto database og et tekstarkiv.  Fotografi, tekst, skulptur, tegning, akvarell, silketrykk, readymades, video, lyd, collage, farge, tekstur, materiale: alt er komposisjon som skal gjenskape og forsterke det som startet som et forbigående inntrykk.

 

Beathe C. Rønning