28
.
01
.
2019

Henie Onstad Kunstsenter 17 feb - Håkon Bleken utstilling med omvisning

I forbindelse med Håkon Blekens 90-års dag, inviterer vi Kongsberg Kunstforenings medlemmer til en stor retrospektiv utstilling – Do not go gentle - på Henie Onstad Kunstsenter

søndag 17. februar 2019.

Vi har bestilt omvisning til utstillingen til kl. 12 - og bord på Piruetten etterpå for dem som ønsker det.

Vi reiser som vanlig samlet i private biler og møtes utenfor Mynta kl. 10:15.

Kunstforeningen betaler omvisningen, men inngangsbillett ( kr. 100 ) og eventuelt mat betales av hver enkelt.

Påmelding til Turid Urheim – dirut@ebnett.no innen søndag 10. februar.

Husk å skrive om du kan kjøre eller ønsker å være passasjer.

Som kunstner veksler Håkon Bleken (f. 1929) mellom medier som maleri, collage, litografi og kulltegning. I det offentlige er han en kjent debattant og skribent med et sterkt politisk engasjement. Dette kan også leses i mange av verkene hans.

Få, eller ingen, nålevende kunstnere i Norge kan skilte med en lengre karriere enn Bleken. Flere av arbeidene hans er for lengst skrevet inn i kunsthistorien. Likevel jobber han fremdeles på en måte som definerer ham som en vital samtidskunstner.

Do not go gentle gir publikum en helt spesiell mulighet til å møte kunstnerens store produksjon og flere helt nye verk. Selv i en alder av snart 90 år trår ikke Håkon Bleken varsomt. Han holder med hvert nye bilde fast ved livet og raser mot mørket.

Utstillingens tittel refererer til den walisiske dikteren Dylan Thomas´ (1914–1953) dikt med tittel Do not go gentle into that good night.

Tilbake til toppenalle nyheter