Årets jazzfestival utstiller Elise Storsveen presenterer utstillingen NERVENE

4.6.2022
4.6.2022

Åpning lørdag 4.juni kl. 13.00. Kongsberg kunstforening er stolte over å presentere årets jazzfestival utstiller - billedkunstner EliseStorsveen. Hun vil vise en gruppe nyproduserte tekstilarbeider, en form for portretter inspirert av anatomiske tegninger og kroppens typografi, nervebaner og skjelett. Alle er sydde applikasjoner i omtrent samme formater i tekstile materialer som spenner fra ullfilt til metalliske plaststoffer.

Åpning lørdag 4.juni kl. 13.00.

Kongsberg kunstforening er stolte over å presentere årets jazzfestival utstiller - billedkunstner EliseStorsveen. Hun vil vise en gruppe nyproduserte tekstilarbeider, en form for portretter inspirert av anatomiske tegninger og kroppens typografi, nervebaner og skjelett. Alle er sydde applikasjoner i omtrent samme formater i tekstile materialer som spenner fra ullfilt til metalliske plaststoffer.

NERVENE 12portretter

Transmittersubstansen er kjemisk og sender signaler mellom nerveendene.

Trigeminusen er sensorisk og registrerer smerte og temperaturforskjeller i ansiktshuden og munnhulen.

Den Grå Substansen er foldete og hjelper oss å observere, huske og tenke. Fantomet er tilstede i form av smerte, uten å faktisk være der.

Aksjonspotensialet er forbigående og følger spenningen mellom cellenes innside og væsken omkring.

Prolaktin frigjøringen kommer fra den ytrehypofysen og stimulerer til melkeproduksjon.

Refleks aktiveres av mekaniskstimulering og har et stereotypt adferdsmønster.

Dorsalhornistenetabler er kontaktflater for nervecellene, som via mellomstasjoner leder signalene videre.

Akson er en celleutløper, noengang svært kort, andre ganger svært lang.

Nevrotransmitteren er signalstoffet som binder seg fast i de andre nervecellene og stimulerer til økt eller dempet aktivitet.

Mekanoreseptoren er sanselig og særligfølsom for mekanisk berøring.

Potensialvariasjonen er selve nerve impulsen og har bare noen millisekunders varighet.

 

EliseStorsveen(f. 1969) er en norsk kunstner og noen ganger kurator. Hun jobber innenfor en rekke teknikker og uttrykk med hovedvekt på collage, tekstil, maleri og installasjon. Hun er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole(1988-92) og ved Statens kunstakademi (1992-96). Hun har hatt en rekke utstillinger, der i blant på Kunstnernes Hus, Kunstnerforbundet, Galleri Soft, Galleri 0047 og Fotogalleriet og deltatt på gruppeutstillinger på bl.a. Nasjonalmuseet i Oslo, KODE, Bergen Kunsthall, Malmö Konsthall og Kunsthall Oslo. I tillegg til egen praksis inngår hun i to langtids samarbeidsprosjekter med andre kunstnere; ett med installasjoner og offentlig utsmykking sammen med JonGundersen, bl.a. installasjonene Lesesalen på Kunstnernes Hus og Oppmerksomhet på avveie på Munchmuseet, og fanzinen ALBUM med Eline Mugaas, som har blitt presentert på MOMA i New York, Kunsthalle Zürich og New York Art Book Fair. Hun står også bak en rekke offentlige utsmykkingsoppdrag, deriblant ved IlaLandsfengsel, St. Olavs Hospital i Trondheim, Litteraturhuset i Oslo, Arkitekthøyskolen og Veterinærhøyskolen på Ås. Storsveen har i tillegg kuratert flere utstillinger, blant annet Hold stenhårdt fast på greia di sammen med Eline Mugaas og Kunsthall Oslo i 2013, Tegnebiennalen 2016 og samlingsutstillingen En heftig opplevelse for et ungt sinn på Henie Onstad Kunstsenter i 2020.