Kunstnersamtale med Katinka Goldberg

12.2.2022
12.2.2022

Lørdag 12.februar kl. 14.00 ønsker Kongsberg Kunstforening velkommen til kunstnersamtale med Katinka Goldberg og Hilde Ghosh Maisey.

Lørdag 12. februar kl. 14.00 ønsker Kongsberg Kunstforening velkommen til kunstnersamtale med Katinka Goldberg og Hilde Ghosh Maisey.

Katinka Goldberg er billedkunstner og er aktuell med utstillingen BRISTNINGAR i Kongsberg kunstforening. Hun utforsker det fotografiske mediets egenskaper som både virkelighet og fiksjon, og skaper med sine kollasjer motiver som ligger i skjæringspunktet mellom det groteske og det vakre; mellom det nære og det som er for nære.

Goldberg er utdannet i Sverige og Frankrike og har en Bachelor i fotografi fra kunstakademiet i Edinburgh. Hennes pågående prosjekt Bristningar (Rupture) er den andre delen av en fotobok trilogi som tematisk gjelder forhold, intimitet og avstand. Goldbergs første del av trilogien hennes er Surfacing, en fotobok som ble utgitt 2011 av Journal forlag. I 2021 kom også Bristningar ut i bokform på Journal. Og i skiftet 2022/2023 kommer den siste delen av trilogien «Shtumer Alef» ut på samme forlag.

Hilde Ghosh Maisey er daglig leder av Transcultural Arts Production (TrAP), en uavhengig kunstprodusent og pådriver for økt mangfold i norsk kulturliv. Vi jobber for at sammensetningen av kunstnere, utøvere, ledere og publikum skal gjenspeile verden vi lever i, og mener økt bredde og ulik kompetanse er nødvendig for å løfte kvaliteten i kunst og kulturfeltet i Norge. Tidligere har hun arbeidet som fotograf, konseptuell brukskunstner og vært styreleder for Forbundet Frie Fotografer og Fotogalleriet.

Samme dag vil kunstner Johanna Zwaig presentere en performance i kunstforeningens lokaler.

Johanna Zwaig (f. 1975) er en performancekunstner med lang fartstid innen feltet. Hennes arbeider har funnet sted i byer som Paris, Poznan og Dublin, samt ved en rekke steder i Norge, somHenie Onstad Kunstsenter, Kunsthall 3.14, Kunstbanken Hedmark Kunstsenter, Spriten Kunsthall, Munchmuseet, Stenersenmuseet og ved mønstringer somHøstutstillingen på Kunstnernes Hus, Østlandsutstillingen på VestfoldKunstsenter og Kunst rett vest.