Visning av filmprogrammet DOUBLE EXPOSURE og THE MAN WHO SOLD HIS SKIN

14.9.2021
14.9.2021

Kongsberg kunstforening i samarbeid med Krona Kino Kongsberg ønsker velkommen til visning av filmprogrammet DOUBLE EXPOSURE kuratert av Roots to Routes (Juste Kostikovaite, Maija Rudovska, Merilin Talumaa) og den tunisiske filmen THE MAN WHO SOLD HIS SKIN Dato: 14. september kl. 18.00 Sted: Krona Kino Kongsberg

Kongsberg kunstforening i samarbeid med Krona Kino Kongsberg og Vestfold Kunstsenter inviterer denne høsten til visning av en rekke film- og videoprogram. Første mulighet blir en visning av videoprogrammet Double Exposure og førpremiere på filmen The Man Who Sold His Skin.

Dato: Tirsdag 14. september kl. 18.00 og kl. 19.45.

Sted: Krona Kino Kongsberg

Videoprogrammet Double Exposure hadde premiere på Les Paralleles du Sud - Manifesta 13 Marseille i 2020. Programmet inneholder film- og videoarbeider av samtidskunstnere fra Estland, Latvia og Litauen. Arbeidene tar for seg arven etter Sovjetunionen, og da spesielt urbane miljøer, arkitektur og monumenter i de baltiske land og deres naboland. Filmene tar for seg de siste tiårs endret syn på Sovjetisk modernisme som noe fremmed og forsømt - et sted hvor minner og fortellinger er på vikende front. Filmskaperne er opptatt av spørsmål relatert til identitet og tilhørighet til omgivelsene, og ikke minst hvordan personlige historier kan kobles til kollektive minner.

Filmer av Eglé Budvytyté, Leva Epnere, Anastasia Sosunova, Ingel Vaikla, Kristina Norman og Emilija Škarnulytė. Programmet vil bli presentert av Maija Rudovska, en av kuratorene av programmet som

Videoprogrammet er kuratert av Roots to Routes (Juste Kostikovaite, Maija Rudovska og Merilin Talumaa).
Varighet 1t. 30 min.

Samme kveld vises også den tunisiske filmen The Man Who Sold His Skin (2020). Filmen forteller historien om Sam Ali, en ung sensitiv og impulsiv syrer som flykter til Libanon for å unnslippe borgerkrigen i hjemlandet. For å kunne reise til Europa og leve med sitt livs kjærlighet godtar han å få ryggen tatovert av en av verdens mest banebrytende samtidskunstnere. Filmen har høstet god omtale og blitt nominert til en rekke priser blant annet ved filmfestivalene i Venezia og Haugesund. Regi: Kaouther Ben Hania.

Varighet 1t. 44 min. Inngang kr. 100 (medlemmer av Kongsberg kunstforeninger, ordinær kr. 130).


Videoprogram Double Exposure består av følgende filmer:

Eglé Budvytyté, Vocabulary Lesson, 2009

Leva Epnere, Potom, 2016 og Sea of Living Memories, 2016

Anastasia Sosunova, Damikhov Dog, 2017,

Ingel Vaikla, Double Exposure, 2019

Kristina Norman, Bring Back My Fire Gods, 2018

Emilija Skarnulyté, Aldona, 2013.