20.1.2024
3.3.2024

Anne Knutsen - Forskyvninger

Anne Knutsen
|
|
Nettside
|
Facebook

Anne Knutsen

Kongsberg kunstforening 20. januar – 3. mars 2024

Knutsen arbeider i flatvev med store tekstiler i et minimalistisk formspråk. Ved å utfordre forholdet mellom tråd og vevteknikk, bygger hun flater med immaterielle kvaliteter. Det flyktige, bevegelige og ustabile som oppstår når lyset treffer den vevde materien, setter flatene i spill.

Bio

Anne Knutsen (f. 1956, Bergen), bor og arbeider i Ski. Hun har diplom fra Kunsthøgskolen i Oslo (1987), og har ved siden av egen kunstnerisk praksis vært ansatt som førsteamanuensis i Tekstil kunst på samme sted fra 1998 til 2018.

Knutsen har stilt ut på Soft galleri, Kunstnerforbundet, Trondheim Kunstmuseum og Ram galleri, og deltatt på en rekke gruppeutstillinger i inn- og utland, bla Høstutstillingen, Årsutstillingen, Contextile 2022, Portugal.

Arbeidene hennes er innkjøpt til samlingene ved Nasjonalmuseet, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum og Staten Konstråd, Sverige.

Knutsen har utført flere kunstoppdrag i offentlige rom, blant annet for Byåsen og Molde videregående skoler, og vært kurator for en rekke offentlige kunstprosjekter, blant annet for Operahuset i Oslo, Nationaltheatret stasjon og Rogaland Teater.

www.anneknutsen.no

Plakat for utstillingen