23
.
02
.
2019
24
.
03
.
2019

Cato Løland // Portaler - tekstile vegg og gulvarbeider

Cato Løland - tekstil
|
|
Nettside
|
Facebook

Cato Løland Portaler

Løland har over lengre tid jobbet med formale problemstillinger i tekstil. Ulike teknikker og påføringsmetoder med referanser til både maleriske, tekstile og fotorelaterte tradisjoner bygger opp arbeidene. Han kombinerer tilfeldighetsprinsipper med strengere komponerte handlinger, slik får verkene et spontant og lekent preg.

Arbeidene har ofte utgangspunkt i brukte tekstile materialer, funnet eller kjøpt på gjenbruksbutikker. Tekstilene er påført bleikemiddel for å viske bort og synligjøre den underliggende fargen. Noe blir tilført, ikke for å bygge opp men for å bryte ned. Det handler altså om en forringelsesprosess mer enn en tradisjonell addisjonsprosess. Ved å utnytte potensialet i det som oppstår ved denne, til tider langsomme, kjemiske prosessen tar arbeidene form.

Kunstneren legger vekt på å spille på lag med lokalet og få utstillingen til å fremstå som en helhetlig romlig komposisjon. Han tar alltid utgangspunkt i lokalets karakter og arkitektur for å påvirke hvordan de endelige arbeidene ender opp.

Plakat for utstillingen

Tilbake til toppenOversikt utstillinger