4.6.2022
10.7.2022

Elise Storsveen // NERVENE

Elise Storsveen
|
|
Nettside
|
Facebook

Kongsberg kunstforening er stolte over å presentere en separatutstilling med Elise Storsveen. Hun vil vise en gruppe nyproduserte tekstilarbeider, en form for portretter inspirert av anatomiske tegninger og kroppens typografi, nervebaner og skjelett. Alle er sydde applikasjoner i i tekstile materialer som spenner fra ullfilt til metalliske plaststoffer.

NERVENE 12 portretter

Transmittersubstansen er kjemisk og sender signaler mellom nerveendene.

Trigeminusen er sensorisk og registrerer smerte og temperaturforskjeller i ansiktshuden og munnhulen.

Den Grå Substansen er foldete og hjelper oss å observere, huske og tenke.Fantomet er tilstede i form av smerte, uten å faktisk være der.

Aksjonspotensialet er forbigående og følger spenningen mellom cellenes innside og væsken omkring.

Prolaktinfrigjøringen kommer fra den ytre hypofysen og stimulerer til melkeproduksjon.

Refleks aktiveres av mekanisk stimulering og har et stereotypt adferdsmønster.

Dorsalhornisten etablerer kontaktflater for nervecellene, som via mellomstasjoner leder signalene videre.

Akson er en celleutløper, noen gang svært kort, andre ganger svært lang.

Nevrotransmitteren er signalstoffet som binder seg fast i de andre nervecellene og stimulerer til økt eller dempet aktivitet.

Mekanoreseptoren er sanselig og særlig følsom for mekanisk berøring.

Potensialvariasjonen er selve nerveimpulsen og har bare noen millisekunders varighet.

Elise Storsveen (f. 1969) er en norsk kunstner og noen ganger kurator. Hun jobber innenfor en rekke teknikker og uttrykk med hovedvekt på collage, tekstil, maleri og installasjon. Hun er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole (1988-92) og ved Statens kunstakademi (1992-96). Hun har hatt en rekke utstillinger, der i blant på Kunstnernes Hus, Kunstnerforbundet, Galleri Soft, Galleri 0047 og Fotogalleriet og deltatt på gruppeutstillinger på bl.a. Nasjonalmuseet i Oslo, KODE, Bergen Kunsthall, Malmö Konsthall og Kunsthall Oslo. I tillegg til egen praksis inngår hun i to langtids samarbeidsprosjekter med andre kunstnere; ett med installasjoner og offentlig utsmykking sammen med Jon Gundersen, bl.a. installasjonene Lesesalen på Kunstnernes Hus og Oppmerksomhet på avveie på Munchmuseet, og fanzinen ALBUM med Eline Mugaas, som har blitt presentert på MOMA i New York, Kunsthalle Zürich og New York Art Book Fair. Hun står også bak en rekke offentlige utsmykkingsoppdrag, deriblant ved Ila Landsfengsel, St. Olavs Hospital i Trondheim, Litteraturhuset i Oslo, Arkitekthøyskolen og Veterinærhøyskolen på Ås. Storsveen har i tillegg kuratert flere utstillinger, blant annet Hold stenhårdt fast på greia di sammen med Eline Mugaas og Kunsthall Oslo i 2013, Tegnebiennalen 2016 og samlingsutstillingen En heftig opplevelse for et ungt sinn på Henie Onstad Kunstsenter i 2020.

Plakat for utstillingen