27.1.2016
14.2.2016

Glogerfestspillutstiller: Kristin Skrivervik - tegning

Kristin Skrivervik
|
Tegning
|
Nettside
|
Facebook

Vernissage: Festspillutstilling 27. januar 2016 kl 17:00

Medvirkende: Kristin Skrivervik, festspillkunstner, Per Gross, Ingeborg Christophersen, blokkfløyter og Vegard Lund, lutt.

Gratis adgang.

Utvidet åpningstid 28. - 30. januar kl 12.00 til 19.00.

Les mer om Glogerfestspillene her

Her kan du laste ned utstillingsplakaten

 

Festspillkunstner Kristin Skrivervik.

Årets festspillkunstner ble født i Nordfjordeid i 1954. Hun har i løpet av de siste 32 årene bodd og arbeidet på Nesodden og i Oslo. Hun er utdannet ved The National College of Art and Design (NACD) i Oslo og tok sitt diplom (tekstilkunst) i 1982. Siden 1983 har hennes viktigste kunstneriske område vært tegning. Hun har siden tidlig barndom blitt inspirert av mønstre i naturen og av lyd, og spørsmålet om hva som kom først. Ernst Chladni og chladniske klangfigurer har vært en svært viktig inspirasjonskilde siden 1982. Også Rupert Sheldrake med sine teorier om Morphic Fields og Morphic Resonance. Den tyske filosofen sier "Kunst er den sensuelle manifestasjonen av idéen". Skrivervik er kjent med denne måten å tenke og jobbe på. Hennes arbeider er representert i Nasjonalgalleriet, i Alf og Linda Deocariza Fredly Collection og hos Telenor Holding for å nevne noen. Kristin har hatt utstillinger både i Norge og i utlandet, og har siden 1991 mottatt en rekke stipender. For perioden 2013-2016 er hun tildelt Statens 3-årige arbeidsstipend for billedkunstnere.Skrivervik vil i denne utstillingen vise tegninger som er inspirert både av natur og musikk. Hun har vokst opp i et av de kaldeste strøkene i Norge, og har vinteren som visuell inspirasjon. I de seneste årene har hun vært særlig opptatt av nordområdene, og mange av verkene er bilder etter en reise hun gjorde til Svalbard i 2012. Skrivervik forsøker å formidle spennet mellom det utrolig vakre og forunderlige landet Svalbard er, og hvor nådeløs naturen kan være i disse områdene, ikke minst i den kalde og mørke årstiden.

"Jeg har også alltid benyttet meg av musikk som inspirasjonskilde, særlig klassisk musikk men også urfolks musikk og folkemusikk. Noen av arbeidene mine er direkte blitt til ut fra musikkens rytmer og klanger. De er så og si forvandlede refleksjoner av natur og musikk/lyd. I tillegg har jeg Glogerorgelets arkitektur og tanker rundt gruvedriften i Kongsberg i minnet under arbeidet." Kristin Skrivervik håper med denne utstillingen å vekke undring hos publikum. «Undringen er etter min mening en underkjent aktivitet i vår vestlige kultur. Allikevel en viktig egenskap både ved å skape, men også ved å oppleve det skapte».

Her kan du lese mer om kunstneren

Plakat for utstillingen