24.2.2018
25.3.2018

Johannes Vemren Rygh / Bordsølv - metall

Johannes Vemren Rygh (1979) 

metall 

Kunstneren arbeider med hverdagslige og gjenkjennbare gjenstander og assosiasjonene som oppstår i møte med disse- Visuelle allegorier. Gjenstandene settes inn i en ny kontekst ved at han forandrer litt på originalen slik at de går fra å være ordinære til å bli personlige og symbolsk ladete objekter. Spenningen som oppstår i møtet mellom funnede objekter i sammenheng med egenlagde elementer fascinerer kunstneren. Arbeidene er ikke direkte readymades men snarere laget i denne ånden, dvs. at Vemren Rygh finner objekter han ser noe spesielt ved og jobber videre med disse

Tema for utstillingen ved Kongsberg Kunstforening er bordsølv, en metafor for tradisjonelle objekter fra dagliglivet. Objektene vris over i en utvidet, skulpturell tolkning av temaet og kan assosieres til master og industrielle installasjoner. 

 

Johannes Vemren Rygh har utdannelse fra Høgskolen i Telemark, Statens håndverks- og kunstindustriskole (BA i metall) og Kunsthøgskolen i Oslo (MA)

Han har deltatt på en rekke utstillinger i Norge og i utlandet, bla Beijing International Metal Art Exhibition, Beijing, Kina og Norsk Skulpturbiennale, Vigelandsmuseet, Oslo. Han har hatt separatutstillinger på RAM Galleri, Kunstnerforbundet og Akershus Kunstsenter mfl. Han er innkjøpt av bla. Nasjonalmuseet, Norsk kulturråd og Stortingets Representasjonskomité. I 2013 stod hans utsmykking (”Propolis”) av Ensjø T-banestasjon ferdig.

"Memento Electra"

Johannes Vemren Rygh er aktuell med utstillingen "Bordsølv" på Kongsberg Kunstforening. 11 mars kl 11.00 gir han en innføring i hva som skjer når man former materialet tinn og du kan hamre løs på gamle tinnvaser som han har funnet på loppemarked. Fra utdaterte pyntegjenstander kan du forme noen spreke skulpturer. Det koster 75,- for å bli medlem i kunstforeningens kunstklubb for barn og ungdom (opptil 18 år) "Kunstspiren", da får du med deg denne morsomme workshopen + maaange andre kurs og workshoper, samt konsert og natursti. 

Meld deg på workshopen ved å sende mail til kongsbergkunstforening@gmail.no

Fra workshopen 11 mars

fra workshop 11 mars (foto:Hilde Honerud)
fra workshop (foto: Hilde Honerud)
Lågendalsposten

Plakat for utstillingen