3.6.2023
9.7.2023

Mari Eriksen - Jeg vil hoppe paradis

Mari Eriksen
|
|
Nettside
|
Facebook

Jeg vil hoppe paradis er en totalinstallasjon; håndtuftede broderier på veggene og et stort hoppe-paradis på gulvet. De myke og fargerike broderiene er satt sammen med skarpe og spikrede objekter som fyller flatene i paradisen. De håndtuftede broderiene kan sees som tilflukter inn i noe beskyttende og trygt. Håndarbeidet er i seg tilflukter – en aktivitet som gir beskyttelse.

Jeg vil hoppe paradis åpner og lukker seg rundt betrakteren som får ta del i et kaotisk landskap. Eriksen er, i sin kunstneriske praksis, opptatt av eksistensiell tematikk som dødsangst og overlevelse – og intens livsglede.

BIO

Mari Eriksen (f.1995 Hurumlandet) er utdannet billedkunstner fra masterstudiet på Kunstakademiet i Oslo. Hun har tidligere stilt ut på blant annet Loftet, Kunstnernes Hus, BO (Billedkunstnerne i Oslo), Prosjektrom Helium, Galleri Seilduken, Uferhallen i Berlin, Buskerud Kunstsenter og Drammens museum.

I perioden 2022-2024 er Mari Eriksen i en hospitantstilling for nyutdannede kunstnere – i regi av Viken fylkeskommune, for Kongsberg Jazzfestival.

Plakat for utstillingen