14.11.2020
13.12.2020

Anita Hanch-Hansen / Trine Mohn / Eirik Moldestad Halvorsen /Arne Revheim

Vi åpner dørene til årets Novemberutstilling lørdag 14 november kl 13.00 og holder åpent til kl 16.00. Vi ønsker publikum velkommen men ber om at dere benytter dere av hele åpningstiden slik at ikke alle kommer på samme tidspunkt. Det vil dessverre ikke bli noen ordinær åpning med tale og servering grunnet koronasituasjonen. Utstillingen står til 13 desember og åpningstider er torsdag til søndag 12.00 - 16.00

Velkommen

Årets kunstnere er Trine Mohn(1946) tekstil, Eirik Moldestad Halvorsen(1980) maleri, Arne Revheim(1965) maleri og tresnitt samt Anita Hanch-Hansen (1971) keramikk.

Lørdag 14/11

Eirik Moldestad Halvorsen (høyre). foto: Solvita Brandbu
Trine Mohn (venstre)

Lågendalsposten

Om de fire kunstnerne:

Eirik Moldestad Halvorsen, Maleri," Vel gratulerer da vår nr. 37"

Moldestad Halvorsen maler figurative bilder med utgangspunkt i seg selv. Kunsthistoriker og kritiker Gustav Borgersen skriver: Hvor mange av oss hadde faktisk stoppet opp overfor akkurat dette scenariet og umiddelbart begynt å reflektere over eksistensielle vilkår? Vi gjør det derimot med blikket. Så snart noe ordinært utvelges, utheves fra hverdagen og gjøres til et bildemotiv loves vi liksom et slags narrativ. Slik får ytterst ordinære objekter fortellerkraft i egenskap av å være bildeelementer.( Ukeadressa 5.10.19, i forbindelse med Trøndelagsutstillingen)

https://www.eirikmhalvorsen.no

Trine Mohn, tekstil, "Sirkel - Strek", detalj, (Teppet måler ca: 138x225cm)

Trine Mohn arbeider med bekledningsstoffer og veggdekorasjoner i stofftrykk. Hun lar seg inspirere av høstens naturformer og farger i skogen, på fjellrabber og lekne elvekrusninger. Inntrykkene bearbeides videre til et tilstrebet abstrakt uttrykk og overføres ved ulike trykkmetoder til silketrykk og treblokk. Hun benytter også penseloverføring på frihånd. Hun sier at: noen ganger er tenketanken tørrlagt og et slit for å fremkalle et konkret formspråk, noen ganger kommer ideer og form tilsynelatende og plutselig ut av intet.

Anita Hanch-Hansen, keramikk, "Syntetisk strøm"

Hanch-Hansen arbeider med keramikk som materiale og er opptatt av leiras historie og referanseramme. Hun undersøker sykliske endringsprosesser forbundet med vekst, transformasjon og forfall. "Ingenting av det vi omgir oss med er konstant, men alt er i en konstant bevegelse. Kun avhengig av tid. Tid og bevegelse er gjensidig avhengig av hverandre, og sammenføres direkte i naturen". Leira er en del av jordens masser og opphav til alt liv. "Det er et naturprodukt som går fra flytende og formbart til et forstenet og fossilt uttrykk". Hun modellerer leireobjektene i kombinasjon med andre naturmaterialer som avgir farge eller strukturelle spor som sopp, sand, skjell ol. og verkene er ofte produsert i serier. Kunstneren ønsker at betrakteren skal få en opplevelse av tid og forandring, og at arbeidene fremstår som forskningsbaserte objekter.

http://hanchhansen.com

Arne Revheim, tresnitt "Vernerskogen"

Arne Revheim jobber med grunnleggende ting som farge, form og linjer i sine oljemalerier og trykk. Motivene er utarbeidet på Ipad før de tas videre til tresnitt. Her benytter han seg av en teknikk som går ut på å skjære opp en treplate for så å påføre hver del trykksverte. Siden settes delene sammen, lik et puslespill, før det hele trykkes under ett. De samme motivene han utarbeider som tresnitt tar han videre til lerretet og oljemaleriet. "Korleis fungerer same motiv i dei tre ulike uttrykka; digital Ipad- skisse, grafikk og oljemaleri". Han fascineres av å flytte skissen fra det digitale verktøyet in i tradisjonstunge teknikker som tresnitt og oljemaleri. Revheim spør seg om håndarbeid og manuell fargeblanding av olje og pigmenter har kvaliteter han vil miste om han holder seg kun til en digitalisert produksjon.

https://arnerevheim.com

Plakat: Sissel Gjersum

Plakat for utstillingen