1.6.2019
7.7.2019

Årets Jazzfestivalutstilling viser Østlandsutstilligen, 40 år. Jubileumskunstner er Kari Anne Helleberg Bahri

Østlandsutstillingen er årets Jazzfestivalutstilling

1 juni - 7 juli

Vernissage 1 juni.

Åpningstale ved Tonje Kristensen, hovedutvalgsleder for kultur, idrett og folkehelse i Buskerud fylkeskommune, Marit Silsand styremedlem i Østlandsutstillingen og musikalsk innslag ved Einar Hjelle Løkling.

Østlandsutstillingen er en årlig åpen, juryert landsdelsutstilling som viser og formidler samtidskunst fra og på Østlandet. Den viktigste oppgaven er å arrangere den årlige vandreutstillingen i fylkene, med fokus på høy faglig kvalitet i utvelgelse, konseptutvikling og presentasjon av kunstverk. Som en regional, ikke kuratert mønstring er Østlandsutstillingen et årlig verdifullt bidrag til hele samtidskunstfeltet.

Østlandsutstillingen feirer 40 år og i den anledning presenteres en jubileumskunstner i tillegg til den juryerte utstillingen. Kari Anne Helleberg Bahri er jubileumskunstner for Buskerud. Hanne Borchgrevink, Jon Gorospe, Preben Holst, Sindre Hustveit, Simen Kjellin, Thomas Kvam, Beate Petersen, Arne Revheim og Kristian Skylstad er deltagende kunstnere på Kongsberg Kunstforening.

Under utstillingsperioden blir det ulike aktiviteter som workshop for barnehager, formidling av utstillingen, workshop for ungdom mm.

3 juli kl 14.00 blir det Jazzmarkering av utstillingen. Heidi Hesselberg Løken, kommunalsjef for kultur og velferd holder tale, Jazzmusiker Håvard Aufles spiller på Pianoskulptur i hagen (laget av kulturskoleelever). Diktopplesning av poet Lawrence Savage.

4 juli kl 14.00 holdes en kunstnersamtale mellom Buskerud Bildende Kunstneres Yola Tsolis og jubileumskunstner Kari Anne Helleberg Bahri på kunstforeningen.

Foto fra åpningen 1 juni:

På KongsbergBibliotek står også et arbeid av jubileumskunstner, Kari Anne Helleberg Bahri. Arbeidet ble i 2014 kjøpt av Buskerud Kunstsenter som nå har gitt det i gave til Kongsberg Kommune. Buskerud Fylkeskommune og Kongsberg Kommune har sammen støttet nytt stativ/ramme til verket.

Østlandsutstillingen 2019: 7 utstillinger på 7 visningssteder med 7 ulike åpningsdatoer.

02.03. House of Foundation
08.03. Røgden Bruk v Finnskogutstillingen
11.05. Harpefoss Hotell
08.06. Kunstforeningen Verdens Ende
01.06. - 07.07. Kongsberg Kunstforening
08.08. Norske Grafikere (Obs: samarbeidsprosjekt med Schleswig-Holstein, åpent for søkere fra Schleswig-Holstein og fra Østlandet, egen jury)
12.10. Bærum Kunsthall

Se mer på:

www.østlandsutstillingen.no

www.kariannehbahri.com

Plakat for utstillingen