12
06
2021
22
.
08
2021

Per Hess // SILVER MIND

Per Hess
|
|
Nettside
|
Facebook

Per Hess er født og oppvokst på Kongsberg, men bor og arbeider i Oslo. Han har hatt en rekke utstillinger i inn og utland, og ikke minst deltatt på den prestisjefylte Venezia Biennalen. Han har stilt ut i Kongsberg Kunstforening to ganger tidligere.

Ved hjelp av en Frise for fred utført i neonteknikk, fire Daguerreotypier, en portrettserie av forsvarsministrene i Norge fra 1999 og frem til i dag, utført i silketrykk på bladsølv, og en serie objekter og fotografier med utvalgte motiver fra Kongsberg, knytter Per Hess byens historie opp mot et lokalt/globalt perspektiv. Kongsbergs historie og tidens høyteknologiske utvikling åpner oppfor utformingen av ny teknologisk og økonomisk kultur, men gir samtidig utfordringer for vår humanistiske kultur. Balansen i vårt ytre/indre rom påvirkes og forskyves. Utstillingen inviterer til engasjement og refleksjon.

Per Hess (f. 1946, Kongsberg) jobber to-og tredimensjonalt i forskjellige teknikker. Han har de siste årene hovedsakelig arbeidet med maleri, tegning, fotografi, neonteknikk, silketrykk, skulptur og installasjon. Mange av hans utstillinger reflekterer sammenhenger mellom sted og innhold. Per Hess er utdannet fra Statens Håndverks og kunstindustriskole (1970-73) og Statens Kunstakademi i Oslo (1973 -79). Han har tidligere stilt ut blant annet ved Oslo Kunstforening, Unge Kunstneres Samfunn, galleri LNM, Hå gamle prestegård, Buskerud Kunstsenter, Venezia biennalen og Galerie Cite des Baux Arts i Paris. Hess har hatt en rekke oppdrag med kunst i offentlig rom i Norge blant annet ved Institutt for Informatikk, Universitetet i Oslo og det nye Rikshospitalet i Oslo. Som konsulent/kurator har han deltatt i realiseringen av mer enn 70 kunstprosjekter i Norge, senest DeichmanBjørvika, Oslo.

Til utstillingen arrangeres en performance: «Neonmeditasjoner» og seminaret «Høyteknologi og humanitet».

www.perhess.com

Plakat for utstillingen

Tilbake til toppenOversikt utstillinger