05
06
2021
11
.
07
2021

Jazzfestivalutstilling: Per Hess // SILVER

Per Hess
|
|
Nettside
|
Facebook

Per Hess er født og oppvokst på Kongsberg, men bor og arbeider i Oslo. Han har hatt en rekke utstillinger i inn og utland, og ikke minst deltatt på den prestisjefylte Venezia Biennalen.

Ved hjelp av en frise utført i neonteknikk, fire Daguerreotypier, en portrettserie av forsvarsministrene i Norge fra 1999 og frem til i dag utført i silketrykk på bladsølv og en serie fotografier med utvalgte motiver fra Kongsberg, knytter Per Hess byens historie opp mot et globalt perspektiv. Kongsbergs historie og den store teknologiske utviklingen og hvordan teknologisk kultur åpner opp for utvikling av, men samtidig kan være en trussel mot, vår humanistiske kultur.

Per Hess (f. 1946, Kongsberg) jobber to-og tredimensjonalt i forskjellige teknikker. Han har de siste årene hovedsakelig arbeidet med maleri, tegning, fotografi, neoteknikk, silketrykk, skulptur og installasjon. Hess er utdannet fra Statens Håndverks og kunstindustriskole (1970-73) og Statens Kunstakademi i Oslo (1973 -79). Han har tidligere stilt ut blant annet ved Oslo Kunstforening, Unge Kunstneres Samfunn, galleri LNM, Hå gamle prestegård, Buskerud Kunstsenter, Venezia biennalen og Galerie Cite des Baux Arts i Paris. Hess har hatt en rekke oppdrag med kunst i offentlig rom i Norge blant annet ved det nye Rikshospitalet i Oslo.

Plakat for utstillingen

Tilbake til toppenOversikt utstillinger